Renovatie Begijntjesbad in Overijse duurt langer dan gepland

Het zwembad van Overijse zal langer gesloten blijven dan aanvankelijk gepland. Normaal zou het zwembad dit jaar de deuren weer openen, maar dat wordt nu uitgesteld naar het najaar van 2020.

Een definitieve einddatum voor de geplande renovatiewerken aan het Begijntjesbad is er nog niet, maar wat al wel vaststaat is dat de werken nog een heel schooljaar in beslag zullen nemen. "De aannemer die de werken uitvoert heeft aangegeven dat de doorlooptijd van de werken iets langer gaat duren", zegt schepen van Sport Peter Van den Berge. "Wat we al zeker weten is dat het zwembad volgend schooljaar niet zal opengaan. We mikken nu op het najaar van 2020."

Grondige renovatie

Het gemeentebestuur vindt het zwembad zo belangrijk dat ze niet over één nacht ijs wil gaan. De renovatie moet grondig gebeuren, zegt schepen Van den Berge nog. "We kunnen er niet rond, de werken moeten gebeuren. Het zwembad is 19 jaar oud en een doorlooptijd van zo'n zwembad is niet heel lang. Als we de renovatie dan toch gaan doen, kunnen we het beter grondig doen. En zo zijn we hopelijk daarna voor 10 tot 15 jaar gerust. Het is natuurlijk een heel spijtige zaak voor de verenigingen en scholen die gebruik maken van het zwembad en natuurlijk ook voor alle zwemmers uit Overijse en de Druivenstreek."

Meest gelezen