Test-Aankoop waarschuwt: "Loop niet in de val bij het kopen van een concertticket"

Consumentenorganisatie Test-Aankoop begint met een nieuwe campagne rond concert- en festivaltickets. Via filmpjes op Facebook waarschuwt Test-Aankoop om tickets altijd op een legale manier te kopen. Concerttickets die tegen woekerprijzen worden doorverkocht, het blijft schering en inslag.

Met het festivalseizoen in aantocht lanceert consumentenorganisatie Test-Aankoop een nieuwe campagne rond concert- en festivaltickets. Via filmpjes op Facebook waarschuwt Test-Aankoop om tickets altijd op een legale manier te kopen. Anders bestaat de kans dat ze vervalst zijn en je niet binnen mag bij het evenement. Ook tickets doorverkopen aan woekerprijzen is verboden in België. Het is het beste om tickets altijd via de officiële website van de organisator te kopen.

Doorverkoopsites zijn in ons land verboden, maar in het buitenland bestaan ze en zo kom je als Belgische consument toch op die sites terecht en dan is het uitkijken. "De lijst van doorverkoopsites is lang.  De meesten zijn gevestigd in het buitenland, veelal in Nederland maar ook Viagogo, dat vanuit Zwitserland opereert is een klassiek geval van illegale doorverkoop. Die sites op de Belgische markt zijn er louter op gericht om tickets door te verkopen aan woekerprijzen. Het is heel moeilijk om het bedrag dat je te veel betaalde terug te vorderen", waarschuwt Simon November van Test-Aankoop.

Tele Ticket Service heeft ook een zwarte lijst samengesteld met ticketwebsites die te allen prijze te vermijden zijn. Die vindt u hier

Consumenten die het slachtoffer zijn van dergelijke praktijken worden aangeraden dit aan de Economische Inspectie (FOD Economie) te melden via https://meldpunt.belgie.be

Bekijk hier de video van Test-Aankoop: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen