Staking in grootste Nutella-fabriek ter wereld voorbij

In Frankrijk zijn de werknemers van de grootste Nutella-fabriek ter wereld, die in het Normandische Villers-Ecalles ligt, terug aan de slag. Dat heeft de Italiaanse eigenaar Ferrero gemeld. De productie lag een week stil omdat de werknemers een hoger loon eisten. Of aan hun eisen werd voldaan is nog niet bekend. 

Ferrero, eigenaar van de zeer populaire chocopasta, meldt dat de stakerspiketten zijn verwijderd en de fabriek opnieuw toegankelijk is. Het bedrijf heeft het over “een positieve uitkomst” waardoor de werknemers opnieuw aan de slag zijn. Details uit de overeenkomst werden niet bekendgemaakt. 

Vorige week dinsdag hadden de stakers het werk neergelegd uit onvrede over de lonen. Volgens de Franse vakbondsfederatie Force Ouvrière wilden de werknemers betere arbeidsomstandigheden en een hoger salaris. Ze blokkeerden een week lang de toegang tot het bedrijf en verhinderden zo het vrachtverkeer.

Woordvoerster Prescillia Bourguignon liet wel weten dat het management een "positieve vooruitgang heeft geboekt" en dat er meer onderhandelingen zullen volgen. 

De fabriek produceert elke dag 600.000 potten Nutella, ongeveer een kwart van de totale productie. In februari stond de productie al eens stil, toen sprak Ferrero van "kwaliteitsproblemen".

Meest gelezen