Studenten ontwerpen kinderscanner voor Antwerpse Koningin Paolaziekenhuis

Orkun en Simon, twee studenten Industriële wetenschappen van het Don Bosco-instituut in Hoboken, hebben de voorbije maanden een kinderscanner ontworpen. Het Paolaziekenhuis en de studenten willen zo kinderen die onderzocht moeten worden onder een scanner geruststellen.

Orkun en Simon bouwden een echte scanner na in hout."Tot nu toe gebruikten we filmpjes om de kinderen voor te bereiden op de toch wel - voor hun - beangstigende onderzoeken. Maar met de kinderscanner kan je je als kind goed voorbereiden op het echte onderzoek en hopen we dat kinderen veel minder schrik zullen hebben", zegt Enya Polfliet, pedagogisch medewerker bij het Paolaziekenhuis. "Zo'n MRI-toestel maakt voor een kind een angstaanjagend geluid en daar willen we onze kinderen op voorbereiden." 

"Eerst wilden we een échte MRI-scanner bouwen, maar dat kon niet omdat de hygiëne heel belangrijk is. Wij hebben dan een houten versie gebouwd en ons gebaseerd op foto's die we op het internet gevonden hebben", zegt Simon. 

Kinderen kunnen onder de houten scanner gaan liggen en krijgen dan het geluid te horen dat een echte scanner maakt.  

Meest gelezen