Vlaams-Brabant: 5 lichtgewonden door weggewaaide tent in Brussel, veel brandweeroproepen in Tienen en Diest  

Het heeft dinsdagavond kort maar hevig geonweerd in onze provincie, vooral in het oosten van Vlaams-Brabant. Maar ook in Brussel hagelde het fel en vielen er zelfs gewonden bij een evenement op het dak van winkelcentrum Docks.

In Brussel zijn vijf mensen lichtgewond geraakt toen een tent op het dak van winkelcentrum Docks wegwaaide. De slachtoffers woonden daar een evenement bij. "Door de hevige wind is de tent gedeeltelijk weggewaaid", zegt woordvoerder Walter Dernieuw van de brandweer. "Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, de andere aanwezigen zijn naar binnen gebracht." Elders in de hoofdstad moest de brandweer een tiental keer uitrukken om omgevallen bomen of weggewaaide takken te verwijderen. In één woning moest ze de kelder leegpompen.

Bomen en daken

In Tienen kreeg de brandweer een tachtigtal oproepen, vooral voor omgewaaide bomen en dakpannen die waren weggevlogen. In Bunsbeek sloeg in de Wommersomstraat de bliksem in op een boerderij. Er brak geen brand uit maar er is veel schade aan de elektriciteit. En in Tielt-Winge ging een carport vliegen.

De brandweerpost Scherpenheuvel-Zichem ontving een 20-tal oproepen. In de Molenstraat, de Turnhoutsebaan en de Vorststraat kwamen bomen op een huis terecht, en in de Molenvijverbaan viel een boom op een chalet. In de Pater Vandewouwerstraat stortte een stuk van een nieuwbouw in. Ook de brandweer van Diest kreeg zo'n 70 oproepen. Er vielen nergens gewonden. 

Treinverkeer

Ook de treinen ondervond hinder door het onweer. Zo was het treinverkeer tussen Landen en Leuven een tijd geblokkeerd door takken op de bovenleiding. De takken zijn intussen verwijderd en het treinverkeer zou weer normaal moeten verlopen. De hoogste windsnelheid is trouwens ook in Vlaams-Brabant gemeten, maar liefst 104 kilometer per uur waaide het in Schaffen bij Diest. 

Blikseminslag in Bunsbeek

Videospeler inladen...

Meest gelezen