Videospeler inladen...

Aapje met pamper gevonden in Ekeren

In Ekeren was het gisteren even schrikken toen mensen een aapje met een pamper zagen slingeren in een boom. Het gaat om een klein berberaapje van één jaar oud. Het aapje was waarschijnlijk ontsnapt van bij mensen thuis.

"In ons land is het nochtans verboden om apen als huisdier te houden", zegt Sil van het opvangcentrum in Opglabbeek. "Want apen kunnen ziektes met zich meedragen en agressief worden wanneer ze ouder zijn." Vermoedelijk is het dier vanuit Marokko mee naar België gesmokkeld.

Het aapje zit nu voor drie maanden in quarantaine in het opvangcentrum in Opglabbeek in Limburg. "We laten hem nu testen op ziektes", legt Sil uit. "Nadien zetten we hem hier samen met andere berberaapjes."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen