Beste praline van het land vindt u in Sint-Niklaas

Ambachtelijk chocolatier Wim Vyverman uit Sint-Niklaas heeft twee keer een eerste plaats behaald in de achtste editie van de Belgian Chocolate Awards. Vyverman zegevierde in de categorie pralines. De wedstrijd vond plaats in het nagelnieuwe chocolademuseum “the chocolate nation” in Antwerpen als aanloop op een driedaagse Chocolate Summit.

Woensdag 5 juni werd in het Antwerpse Chocolate Nation het startschot gegeven van een 3-daagse chocolate summit, een inspiratiesessie voor chocolatiers met tal van workshops, demo’s en verrijkende infosessies. Tijdens dit evenement werd voor de 8e keer de Belgian Chocolate Awards georganiseerd. In deze wedstrijd streden Belgische topchocolatiers voor de beste praline en beste chocoladereep van 2019. Onder de kandidaat-chocolatiers bevonden zich enkele opvallende namen zoals Dominique Persoone en Joost Arijs, maar ook de Wase chocolatiers Vyverman en Wauters waren van de partij.

Een 10-koppige vakjury had de zware taak om uit 49 inzendingen de beste praline en de beste chocoladereep te selecteren. Het thema voor de wedstrijd dit jaar was “fashion”. De twee gouden medailles in de categorie pralines gingen beide naar Wim Vyverman, hij kon met zijn praline “Mallow Stick” de titel voor de “beste praline van 2019” alsook de titel voor het “beste fashion design” op zijn naam schrijven. Speciaal voor deze wedstrijd creëerde Vyverman een nieuwe praline van 8 gram met daarin drie verschillende vullingen: bovenaan een dun laagje karamel met passievrucht, in het midden een marshmallow met limoen en daaronder een licht gezouten krokante pistache vulling.

Voor de wedstrijd werd de praline volledig in een chocolade fashion stijl gedecoreerd, zo kreeg de onderkant een jeansmotief en de bovenkant een knoop en een ritssluiting uit chocolade. Elke chocolatier was verplicht om 20 gedecoreerde wedstrijdpralines binnen te brengen samen met nog eens 2 kg van de commercieel uitvoering zodoende de aanwezige collega’s konden proeven, vergelijken en beoordelen.

kasto80

Meest gelezen