De app Itsme heeft in twee jaar een miljoen gebruikers

De applicatie Itsme heeft na twee jaar al 1 miljoen bezoekers aangetrokken. Met Itsme kunnen Belgen online hun identiteit bevestigen in verschillende bankapps en overheidsdiensten als Taxonweb en Mypension.

De app werd ontwikkeld om mensen veilig en eenvoudig online te laten surfen. Met een unieke code of vingerafdruk kan de gebruiker via Itsme toegang krijgen tot een partner applicatie, zonder een kaartlezer of wachtwoord te moeten gebruiken. In 2019 werd de app al voor 15 miljoen transacties gebruikt en is de drempel van 1 miljoen bezoekers overschreden.

Een derde van de acties gebeurde in overheidsapps, de rest bij privébedrijven. Momenteel gebruikt de overheid de app voor 800 toepassingen en zijn in totaal 33 apps aangesloten bij Itsme. Het aantal apps dat zich aansluit bij Itsme blijft maar stijgen, gemiddeld met 3 spelers per maand. De applicatie begon oorspronkelijk met banken, telecombedrijven en de overheid. Maar Kris De Ryck, CEO van Belgian Mobile ID, heeft nog plannen voor de toekomst. 

We staan nog maar aan het begin: misschien dat het in de toekomst mogelijk wordt een auto met de app te starten, of gaan stemmen

Volgens het moederbedrijf Belgian Mobile ID kan Itsme de digitale kloof  verkleinen en vinden de mensen makkelijker hun weg naar de overheid. Voor de mensen die niet zo goed overweg kunnen met de digitalisering van de overheidsdiensten wordt er een online pedagogische tool uitgewerkt die hen zal helpen de app te bedienen.

Meest gelezen