Drie drachtige koeien dood gebliksemd in Borgloon

Afgelopen nacht zijn tijdens de storm drie drachtige koeien dood gebliksemd in Jesseren (Borgloon). Een wandelaar vond de kadavers deze ochtend in de weide.

"Om zeven uur 's ochtends kreeg ik een telefoontje van een wandelaar, hij had drie van mijn koeien dood in de wei zien liggen", zegt boer Paul-Luc Awouters. "Ik ben meteen gaan kijken en heb de veearts erbij gehaald. En die zei dat ze geraakt zijn door de bliksem. En een buurtbewoner die ook kwam kijken, vertelde dat het onweer heel hevig was en dat het voelde alsof er een aardbeving was. De hele buurt zat zonder stroom." 

Groot verlies

"De dood van die drachtige dieren is een groot verlies voor de boerderij", gaat Awouters verder. "Ik ben wel verzekerd. Maar het ging om koeien van het Belgische witblauwras, met een stamboom."

Nog dierenleed

In het natuurgebied Schulensbroek in Lummen viel een nest buizerds uit een populier. Het moederdier en haar jong overleefden de val van 20 meter maar een dierenarts moest de buizerds nadien toch laten inslapen omdat ze te zwaar gewond waren.

Meest gelezen