Videospeler inladen...

Duitse verpleger veroordeeld voor moord op 85 patiënten

In Oldenburg in Duitsland is verpleger Niels Högel (42) veroordeeld voor de moord op 85 ziekenhuispatiënten. Hij kreeg levenslang. In 2015 werd hij al veroordeeld voor twee moorden en twee moordpogingen.

De moorden vonden plaats tussen 1999 en 2005 in twee ziekenhuizen. Niels Högel werkte daar op de afdeling intensieve zorg. 

Hij wekte bij patiënten een kunstmatige hartstilstand op en probeerde hen dan te reanimeren. Soms lukte dat, soms niet. De verpleger wou naar eigen zeggen bij zijn collega's indruk maken met zijn reanimatietechniek.

Tijdens het gerechtelijk onderzoek werden 500 dossiers onder de loep genomen.

Voor 85 van die zaken is Niels Högel nu veroordeeld. Maar nabestaanden zeggen dat de verpleger veel meer slachtoffers heeft gemaakt. "Uiteindelijk zijn er meer dan 300 moorden", zegt hun woordvoerder Christian Marbach.  "En achter elke misdaad schuilt er een tragedie."

Videospeler inladen...

Meest gelezen