Videospeler inladen...

Een hele zomer bingen: dit zijn de beste tv-series voor de warme weken

Opvallende trend in tv-land: de zomer wordt hoe langer hoe meer hét seizoen voor liefhebbers van topreeksen. Gedaan dus met klagen over de zoveelste herhaling van "F.C. De Kampioenen" en over een overdosis sport. Want de komende weken worden er heel wat binge-waardige series op de kijkers losgelaten. Uit het grote aanbod selecteert filmreporter Ward Verrijcken zes titels die urenlang kijkplezier garanderen: "Chernobyl" en het tweede seizoen van "Big little lies" van HBO, nieuwe seizoenen van "Black mirror", "Stranger things" en "La casa de papel" op Netflix, en de mysterieuze miniserie "Picnic at hanging rock" op VRTNU.

Televisie van eenzaam hoog niveau: dat is "Chernobyl" van de Amerikaanse betaalzender HBO. Volgens het Internet Movie Database is de vijfdelige minireeks zelfs de beste serie aller tijden, met een score van 9,7 op 10. "Chernobyl" is een bijzonder intrigerende reconstructie van de kernramp in Tsjernobyl in 1986, met een topcast die gestalte geeft aan historische figuren: de arbeiders en omwonenden die moesten geëvacueerd worden, de Russische overheidsambtenaren die de catastrofe in de doofpot wilden stoppen, tot en met Gorbatsjov himself.

Alle vijf afleveringen zijn nu te bekijken op Play van Telenet.

Een al dan niet gezonde dosis paranoïa, ingegeven door de angst voor de nieuwe, digitale technologieën: dat is al vier seizoenen lang de rode draad in de Netflix-reeks "Black mirror". Sinds deze week kan je drie nieuwe afleveringen streamen. Eén daarvan is heel geïnspireerd gecast: Miley Cyrus speelt een popsterretje dat gefnuikt wordt in haar artistieke ambities, wat verregaande gevolgen zal hebben wanneer ze een pop met artificiële intelligentie op de markt brengt. Cyrus, die haar carrière begon als Disney-personage Hannah Montana, jongleert hier met haar eigen imago.

Het vijfde seizoen van "Black mirror" is nu te bekijken op Netflix.

Ze zijn terug, de welstellende en misschien wel moorddadige moeders uit het mondaine Monterey. De cast, aangevoerd door Reese Witherspoon en Nicole Kidman, krijgt in het tweede seizoen het gezelschap van de enige echte Meryl Streep. Zij speelt de achterdochtige, best venijnige moeder van het personage van Alexander Skarsgård, de verkrachter die op het einde van het eerste seizoen aan z'n eind kwam. Streep flirt met het karikaturale maar is zo charismatisch dat ze het niveau van alle andere vertolkingen nog naar boven stuwt. Zet de Emmy Award nu al maar klaar.

Vanaf 10 juni, zeven weken lang, op Play van Telenet.

De heerlijk griezelige reeks van Netflix is zowat de definitie van de zomer-hype: bij de lancering in juli 2016 groeide "Stranger things" tot een absoluut binge-fenomeen. We zijn intussen aanbeland in 1985, het jaar van "Back to the future". In dit nieuwe, derde seizoen zijn de tienervrienden, die nog altijd vreemde en paranormale verschijnselen moeten trotseren, al wat ouder. Dus krijgen ze steeds vaker last van hun hormonen, maar toch vooral van de demonen in hun stadje. 

Het nieuwe seizoen van "Stranger things" streamt vanaf 4 juli op Netflix.

"Picnic at Hanging Rock" is één van de beroemdste boeken uit de Australische literatuur en werd al eens verfilmd in 1975, door topregisseur Peter Weir. Nu is er een nieuwe, zesdelige reeks van gemaakt. Het verhaal speelt zich af in 1900, op een meisjesinternaat in de Australische outback. Tijdens een picknick verdwijnen drie studentes en een lerares, wat schokgolven veroorzaakt in de hele schoolgemeenschap en de wereld van de strenge directrice van het internaat doet instorten. Die wordt heerlijk mysterieus vertolkt door Natalie Dormer, actrice uit "Game of thrones".

Vanaf 16 juli worden er elke dinsdag twee afleveringen aangeboden op VRTNU.

De Spaanse reeks, over een bende meesterdieven die zich barricadeert in een bank en er vandoor gaat met een gigantische buit, groeide dankzij de magie van Netflix uit tot een wereldwijde superhit. En dus kon een derde seizoen niet uitblijven. Eén van de bendeleden wordt ontvoerd, waardoor zijn "collega's" genoodzaakt zijn om opnieuw in actie te treden, voor wat de grootste bankoverval aller tijden moet worden. 

Bingen geblazen: het derde seizoen van "La casa de papel" streamt vanaf 19 juli op Netflix.

Bekijk hieronder de video met Ward Verrijcken met de tv-tips voor de zomer:

Videospeler inladen...

Meest gelezen