Lies Borgers

K's Choice vanavond voor het eerst met Sam Bettens op het podium: nieuwe look, nieuwe sound?

Vanavond staat K's Choice voor de eerste keer met frontman Sam Bettens op het podium. Vorige maand maakte de zanger bekend dat hij voortaan als transman door het leven gaat. "Ik heb er vertrouwen in dat ik ga kunnen blijven zingen, maar mijn stem zal sowieso anders klinken."

"Ik kijk ongelooflijk hard uit naar het moment dat ik in de spiegel kijk en mezelf zie zoals ik dat heel mijn leven al doe", zegt Sam. Maar die transitie van vrouw naar man zal ook effect hebben op zijn stem.

Om ervoor te zorgen dat zijn stembanden kunnen wennen aan die transitie kreeg Sam tijdens de eerste vijf weken van zijn behandeling een lagere dosis testosteron toegediend. Bovendien oefent de zanger dagelijks samen met een stemtherapeut om hopelijk te verhinderen dat zijn stem zoals in de pubertijd zou breken op het podium. 

Ik heb er vertrouwen in dat ik ga kunnen blijven zingen, maar mijn stem zal sowieso anders klinken

Sam Bettens, frontman K's Choice

De onzekerheid over wat er met zijn stem gaat gebeuren, was voor Sam echt een struikelblok. Die twijfel heeft intussen plaatsgemaakt voor vooruitzicht: “Ik heb er vertrouwen in dat ik ga kunnen blijven zingen, maar mijn stem zal sowieso anders klinken." Hoewel de zanger uitkijkt naar zijn nieuwe lagere stem, vindt hij het toch sneu om afscheid te moeten nemen van Sarahs stem. 

Door de lage dosis testosteron vertoont de stem van Sam nog geen merkbare verschillen, maar het staat vast dat we in de toekomst een nieuwe sound en een frisse wind van K's Choice kunnen verwachten. 

K's Choice op Gladiolen

De frontman maakte het grote nieuws bekend op zijn sociale media, ook op de Facebookpagina van de band. De fans van K's Choice reageren unaniem positief, een opluchting en fijn gevoel voor Sam: "Ik denk dat de fans van K's Choice doorgaans niet maar één plaat gekocht hebben, maar dat ze de groep graag zien omwille van wie we zijn als mensen en waar we voor staan." Na overleg met Sam, zal de VRT de muziek die de frontman uitbracht als Sarah Bettens, ook onder die naam blijven benoemen.

De andere bandleden van K's Choice waren enthousiast en benieuwd naar de nieuwe projecten die ze rond Sams nieuwe stem in de toekomst kunnen starten. Zo is er het idee om de stem van Sarah te mixen met die van Sam. De band speelt vanavond op de mainstage van het compleet uitverkochte festival Gladiolen. In de goedgevulde, voornamelijk Belgische line-up kon K's Choice zeker niet ontbreken. Vanavond treedt K's Choice voor de eerste keer op na de outing van Sam als transman. 

Meest gelezen