Foto Kurt

Klaus Van Isacker opnieuw hoofdredacteur van VTM Nieuws

Nicholas Lataire wordt de nieuwe adjunct-directeur van News City, dat is de samenwerking tussen de nieuwsredacties van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws na de samensmelting van Medialaan en De Persgroep. Klaus Van Isacker wordt de nieuwe hoofdredacteur van VTM NIEUWS. Dat heeft DPG Media bekendgemaakt. Over een drietal maanden verhuizen de redacties naar Antwerpen, vlak bij het Centraal Station. 

Klaus Van Isacker vervangt Nicholas Lataire als hoofdredacteur VTM Nieuws. Lataire klimt op tot adjunct-directeur van News City. Van Isacker behoort zo tot het hoodredactieteam van News City. An Goovaerts speelt van nu af een overkoepelende rol over alle media van de groep.  

Klaus en Nicholas

Klaus van Isacker (°1964) heeft er al een lange en bochtige carrière opzitten. Hij begon ooit bij Het Laatste Nieuws, werd in 1990 eindredacteur van het VTM Nieuws, in de pionierstijd dus, en promoveerde in 1995 tot hoofdredacteur, een functie die hij nu weer opneemt. Van 1996 tot 2005 was hij directeur informatie. Na een korte periode bij De Tijd werd hij in 2007  hoodredacteur van De Morgen. In het seizoen 2013-14 voerde hij het woord bij Club Brugge en in 2016 werd hij hoofdredacteur bij Bruzz.  

foto YouTube

Nicholas Lataire (°1979) begon bij De Gentenaar, werkte daarna voor Telefacts bij VTM en werd daar eindredacteur van het Nieuws. Van 2010 tot 2018 was hij hoofdredacteur, een van de jongste ooit in ons land. Na een conflict vorig jaar met 13 journalisten en met directeur Nieuws Kris Hoflack verdween hij even uit beeld, maar hij keerde terug als hoofdredacteur met An Govaerts, voorheen hoofdredacteur van De Morgen, aan zijn zijde. Zij wordt nu 'Head of Projects' binnen het bedrijf.' 

Meest gelezen