Langste tafel tegen eenzaamheid en verzuring in Hasselt

In de doorgang, tussen de twee delen van het Vlaams Administratief Centrum in Hasselt stond donderdagmiddag een heel lange tafel. Buurtbewoners en werknemers van de bedrijven en organisaties in de buurt konden er deze middag samen hun boterhammen opeten. Een initiatief van Bond Zonder Naam, Samenlevingsopbouw Rimo en Beweging.net, tegen de eenzaamheid en de verzuring.

De Langste Tafel is intussen een vaste waarde in de Week van de Verbondenheid. En vandaag stond de tafel in de brede doorgang van het Vlaams Administratief Centrum in Hasselt, middenin de stationsbuurt.

"Een mooie plek om buurtbewoners en werknemers van de bedrijven en organisaties hier in de buurt eens te verzamelen aan tafel, bij een kom lekkere warme soep", vertelt Rik Bloemen, de voorzitter van Beweging.net.

"Aan tafel worden de beste gesprekken gevoerd. En dat geeft verbondenheid. Want we zitten in een wij/zij-samenleving, terwijl we toch met elkaar moeten blijven spreken. Iedereen heeft een interessant verhaal."

Gezellig

Enkele werknemers van de VDAB schoven vanmiddag mee aan tafel. "Ik ben samen met mijn collega Lieve gekomen", vertelt een enthousiaste Diane. "En ik heb ook al enkele collega's teruggezien die met pensioen zijn. En ik ben hier ook al oude buurvrouw tegengekomen. Dus dat is echt heel leuk en de soep is lekker."

Meest gelezen