Videospeler inladen...

Politie organiseert nieuw "weekend zonder alcohol achter het stuur"

Vanaf morgenavond tot en met maandagochtend worden er extra alcoholcontroles gehouden in ons land. De politie organiseert dan opnieuw een "weekend zonder alcohol achter het stuur". Door extra alcoholcontroles te houden, hoopt de politie mensen aan te zetten om niet zelf achter het stuur te kruipen als ze onder invloed zijn van alcohol of drugs.

Het is niet de eerste keer dat zo'n weekend wordt georganiseerd. Tijdens de vorige editie in januari vorig jaar werden bijna 35.000 chauffeurs gecontroleerd, bijna 2 procent daarvan had te veel gedronken. 

Behalve sensibiliseren, wil de politie tijdens het controleweekend "ook voor de hardleerse bestuurders het risico vergroten dat ze onderworpen worden aan een controle dankzij een geïntegreerde aanpak en het inzetten van verschillende middelen in heel het land."

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal

Videospeler inladen...

Meest gelezen