R; Kelly verlaat rechtbank in Chicago
AFP or licensors

R. Kelly pleit onschuldig voor 11 nieuwe aanklachten van seksueel geweld

De Amerikaanse R&B-zanger R. Kelly heeft onschuldig gepleit voor 11 nieuwe aanklachten. Dat hebben Amerikaanse media gemeld. Op de zwaarste aanklachten staat maximaal 30 jaar gevangenisstraf. 

De aanklacht telt 11 beschuldigingen en vervangt de aanklacht die in februari was ingediend door het veronderstelde slachtoffer dat bekendstaat als “JP”. De nieuwe aanklacht voegt vier extra beschuldigingen toe, voor zwaar seksueel geweld tegenover JP, die volgens de aanklagers minderjarig was toen de nu 52-jarige R. Kelly een seksuele relatie begon met haar. 

De zanger, van wie de wettelijke naam Robert Kelly is, heeft nog verschillende andere aanklachten tegen hem lopen. Die draaien om seksueel misbruiken van vier andere vrouwen, waarvan er drie minderjarig waren op het moment van de feiten.

Rechter Lawrence Flood legde R. Kelly tijdens een korte zitting vandaag geen extra borgsom op, bovenop degene hij al betaalde. Later deze maand moet hij opnieuw voor de rechtbank verschijnen voor de vier verschillende aanklachten.

De zanger werd eind februari voor de rechter gedaagd voor tien beschuldigingen van seksueel misbruik in de periode tussen 1998 en 2010, tegenover JP en de vier andere beweerde slachtoffers. Hij bracht toen drie nachten in de cel door, en kwam dan vrij op borg.

AFP or licensors

Meest gelezen