Ruim 679 kilogram cocaïne uit Bolivia in beslag genomen in België

Meer dan 679 kilogram cocaïne uit Bolivia is in beslag genomen in de Antwerpse haven, bij een gezamenlijke operatie van de twee landen. Dat heeft de Boliviaanse politie woensdag bekendgemaakt.

In de Antwerpse haven zijn de voorbije 2 maanden 2 containers met hout waarin cocaïne was verborgen, onderschept door de politie. Het was een zogenoemde "gecontroleerde levering". De Boliviaanse politie was op de hoogte dat de drugs in de containers verborgen zouden zijn, maar liet de drugsbende begaan en tipte de Belgische politie. Die vond eerst 289,5 kilogram, en bij de tweede levering nog eens 390 kilogram cocaïne. Samen dus goed voor bijna 680 kilogram cocaïne.

De drugs werd gesmokkeld door een bende tegen wie een onderzoek loopt in Bolivië. De voorbije dagen vonden in dat kader huiszoekingen plaats in 5 bedrijven en 3 staalfabrieken in het land. Er werden 10 mensen opgepakt. Het zou onder meer gaan om de leider van de drugsbende, en twee politieagenten.

Meest gelezen