Tinder biedt uitgebreide keuze seksuele voorkeur aan

Tinder introduceert "Orientation", een update die de seksuele voorkeur van zijn gebruikers gedetailleerder laat aanduiden. Dat doet de datingapp in samenwerking met de Amerikaanse ngo GLAAD die zich inzet voor de representatie van de LGBTQ+-gemeenschap. 

Voorheen was het al mogelijk om op Tinder te kiezen voor matches met mannen, vrouwen of beide, maar nu geeft de app zijn gebruikers de kans om hun seksuele voorkeur gedetailleerder aan te duiden. Het is mogelijk om tot drie verschillende seksuele voorkeuren aanduiden uit een aanbod van negen. Tinder-gebruikers kunnen ook al dan niet kiezen om hun seksuele voorkeur zichtbaar te maken voor andere gebruikers. In 2016 was het al mogelijk om je te identificeren met één van de 37 gendersopties. 

Om de update te verwezelijken deed Tinder een beroep op het advies van de Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD), een Amerikaanse ngo die zich inzet voor de rechten en representatie van de LGBTQ+-gemeenschap. 

Belgische gebruikers van de datingapp zullen nog even moeten wachten op de update. Tinder maakte al bekend dat "Orientation" doorheen juni geïntroduceerd wordt in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Ierland, India, Australië en Nieuw-Zeeland, maar wanneer het de beurt is aan België, werd niet gezegd. 

Pride Month

De keuze om "Orientation" in juni te lanceren, is niet toevallig. De maand juni, ook wel bekend als Pride Month, staat over de hele wereld in het teken van de LGBTQ+-gemeenschap. Met marsen, evenementen, protesten en vieringen worden zo de Stonewall-rellen van 1969 herdacht. In dat jaar kwamen holebi's, transgenders, sekswerkers en daklozen na jaren van onderdrukking door de politie samen in opstand. Een jaar later werd in New York de eerste Gay Pride georganiseerd.

De 50ste verjaardag van de rellen zal niet onopgemerkt voorbijgaan. "Remember the past, create the future" is het thema van de Amsterdam Pride 2019. “De Stonewall-rellen vormden een scheidslijn in de geschiedenis van de LHBT-beweging”, zegt directeur Lucien Spee van stichting Amsterdam Gay Pride. Ook de twaalfde editie van de Antwerp Pride keert terug naar New York met het thema "RIOT".

Bekijk hier de video die de update uitlegt:

Meest gelezen