Voorlopig dan toch geen cannabisautomaat in Kortrijk

Er komt voorlopig dan toch geen cannabisautomaat in Kortrijk. De eigenaars van die automaat, de uitbaters van cannabiswinkel De Boeren, wilden daar dit weekend mee uitpakken op de Sinksenfeesten, maar de stad verbiedt het voorlopig omdat ze niet met de wetgeving in orde zijn.

Een cannabisautomaat buiten, voor hun winkel plaatsen ter gelegenheid van de Sinksenfeesten: dat was het plan van de eigenaars van de cannabiswinkel De Boeren in Kortrijk. Maar de stad Kortrijk steekt daar nu een stokje voor.

Dienst Volksgezondheid

De stad was pas heel laat op de hoogte van de plannen voor zo'n automaat. Daarnaast liep het stadsbestuur er niet warm voor. Na een telefoontje met de dienst Volksgezondheid is het dus een njet. "De eigenaars van de cannabiswinkel zijn te snel te werk gegaan", zegt Maarten Vander Stichele, de veiligheidsadviseur van de stad Kortrijk.

Geen vergunning

"Het probleem is gewoon dat ze niet in orde zijn met de wetgeving", zegt Vander Stichele. "Zij zeggen van wel, maar wij zeggen van niet. Wij hebben advies gevraagd aan de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en aan onze politiezone VLAS. We moeten vaststellen dat ze geen vergunning hebben om dat soort automaten in de winkel of buiten de winkel te plaatsen. Mijn advies? Zorg eerst dat je in orde bent, daarna kunnen we discussiëren."

Meest gelezen