Hasselblad H5D

Gigantische trollen duiken op in De Schorre in Boom

In provinciaal domein De Schorre in Boom gaat er dit weekend een Trollenbos open. De trollen zijn gemaakt door de Deense kunstenaar Thomas Dambo voor de vijftiende verjaardag van Tomorrowland. In primeur mogen vanavond 900 buurtbewoners genieten van een wandeling in het domein, vanaf zaterdag is iedereen welkom.

Zeven Scandinavische trollen hebben hun intrek genomen in De Schorre. De grootste trol is achttien meter groot. In april is de opbouw van de trollen gestart en nu zijn ze helemaal klaar om te bezoeken, vertelt Kathleen Vandendriessche van De Schorre. 

"Het is een feesteditie van Tomorrowland en daarom willen we iets terugdoen voor onze buren. Het Trollenbos blijft dan ook tijdens het festival toegankelijk voor iedereen. We hebben het bos veel leuker gemaakt zodat de buren er kunnen wandelen en genieten van de kunstwerken."

Het Trollenbos is een project voor en door Boom. "De trollen zijn gemaakt uit gerecycleerd hout dat uit De Schorre komt. Ook hebben vrijwilligers uit de buurt meegeholpen en een school uit Boom. Daardoor is het echt een project van de buurt", aldus Vandendriessche. 

Kunstenaar

Op de foto zie je kunstenaar Thomas Dambo

Meest gelezen