"Praat met VRT NWS": Martine Tanghe begeleidt u via de Google Assistant naar het recentste nieuws en verkeer

Voortaan kunt u eenvoudig het recentste radionieuws en de recentste verkeersinformatie van VRT NWS beluisteren via de Google Assistant. Dat is de virtuele assistent van Google die u met uw stem kunt bedienen. Journaalanker Martine Tanghe neemt u op sleeptouw in de app.

De Belgische versie van de Google Assistant is sinds eind mei beschikbaar. Bedrijven en ontwikkelaars kunnen er extra "acties" aan toevoegen. Daardoor kunt u nu dus ook het recentste radionieuws en de recentste verkeersinformatie van VRT NWS beluisteren via de app.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • STAP 1: Als u gebruik maakt van iOS (iPhone of iPad), downloadt u eerst de Google Assistant-app op uw smartphone of tablet. In Android is de Google Assistant standaard ingebouwd. Daar start u de assistent (van zodra die is ingesteld) door "oké, Google" te zeggen. 
  • Op de iPhone is het wat omslachtiger en moet u de app manueel starten, of via Siri, de virtuele assistent van Apple.
  • STAP 2: Als de app geopend is, druk dan op het microfoontje onderaan en geef het commando "Praat met VRT NWS". Martine Tanghe zal antwoorden met de vraag of u het recentste radionieuws of de verkeersinformatie wil beluisteren. 

Meer informatie over de app leest u in dit artikel: "Google Assistant: hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden?"

De meest recente nieuwsbulletins (en alle programma’s) kunt u uiteraard ook beluisteren via Radioplus en in de apps van de VRT-radionetten. 

Meest gelezen