flip franssen

Grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen is klaar voor nieuwe droge zomer

De waterreserves van De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen, zijn voldoende groot om een eventuele nieuwe hete zomer op te vangen. Dat zegt Hans Goossens, directeur-generaal van De Watergroep. "We staan er beter voor dan vorig jaar".

De Watergroep zegt klaar te staan om een mogelijke nieuwe snikhete zomer op te vangen. De spaarbekkens van het waterbedrijf zijn dit jaar beter gevuld dan in 2018.

Toen waren er werken aan het grootste bekken, in Kluizen in Oost-Vlaanderen, wat zorgde dat de bekkens niet volledig vol waren. "De spaarbekkens zijn goed gevuld, beter dan vorige zomer", aldus Goossens.

Het peil van het grondwater staat wel nog niet op het normale niveau, maar daar maakt De Watergroep zich niet meteen zorgen over.

Zowel de zomer van 2017 als de zomer van 2018 was extreem droog. Toch was er ook een positieve zijde. "De droge zomers hebben ervoor gezorgd dat mensen zich veel meer bewust zijn van het belang van water", aldus de topman van het drinkwaterbedrijf.

Meest gelezen