Zangeres Hannelore Bedert neemt na verlies van haar man (voorlopig) afscheid van het podium: "Ik heb nood aan rust" 

Zangeres Hannelore Bedert zal zeker een jaar niet meer op het podium staan. Dat laat ze weten via Facebook. Bedert verloor halfweg februari haar man Stijn aan hartfalen. "Ik voel dat ik snak naar ademruimte", zegt ze.

"Soms moet een mens knopen doorhakken die heel erg taai zijn." Zo begint de Facebookpost van Hannelore Bedert (zie onder). "Sinds midden februari is ons leven compleet veranderd. Ik probeer een nog betere mama voor mijn kinderen te zijn dan ik voordien al probeerde te zijn, ik probeer hen veel te vertellen over de onwaarschijnlijke man die hun papa was. Ik warm me aan de enorme groep vrienden en familie waar ik dag en nacht bij terecht kan. Het gaat. En soms gaat het helemaal niet. Dan trek ik aan de alarmbel. En dan is er warmte. Overal."

Bedert heeft nood aan rust en ademruimte, zo schrijft ze. Minstens een jaar lang zal ze niet op het podium staan. Of ze daarna nog terugkeert, weet ze nog niet. "Ik trek me even terug. Om in alle rust andere dingen te proberen, maar ook om te schrijven, zonder druk, zonder podiumstress. Misschien tijdelijk, misschien definitief, daar kan en durf ik nu nog niet over nadenken."

De zangeres werd bekend met Nederlandstalige popliedjes, en vorig jaar bracht ze ook haar eerste roman uit. Enkele weken na het plotse verlies van haar man door hartfalen deed ze een emotionele oproep aan iedereen om een reanimatiecursus te volgen. "Te weinig mensen weten hoe ze moeten reageren in zo'n situatie. Leren reanimeren zou simpelweg verplicht moeten zijn", schreef ze toen.

Herbekijk onderaan de reportage uit "Het journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen