Bedrijf in Pelt getroffen door hevige brand

In de Limburgse gemeente Pelt heeft een zware brand gewoed in een bedrijf. De omgeving werd afgezet. Vlak bij de getroffen loods ligt een gebouw waar munitie en vuurwerk ligt opgeslagen, maar het gevaar voor overslag is intussen geweken en de brand is onder controle.

In de getroffen loods lag het vol hout. Het gaat om een loods van het bedrijf Jezet Seating, dat gespecialiseerd is in de productie en installatie van telescopische tribunes en stoelen voor theaters, sportzalen en auditoria.

De brand veroorzaakte een grote rookpluim. De brandweer kwam massaal ter plaatse en kreeg ook versterking van de omliggende brandweerkorpsen. Omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden, de autoriteiten vroegen ook om de omgeving te mijden.

Het aanwezige personeel in het getroffen bedrijf raakte tijdig buiten. Er vielen geen gewonden. De brand is intussen onder controle en een groot deel van het bedrijf is gespaard gebleven. Het gevaar voor overslag naar een aanpalend bedrijf met munitie is ook geweken, bevestigt burgemeester Frank Smeets.

Videospeler inladen...

Meest gelezen