Nicolas Lambert

KMI waarschuwt ook vanavond en vannacht voor rukwinden

Ook vanavond en vannacht is er kans op rukwinden tot 90 kilometer per uur en lokaal zelfs nog meer. Dat meldt het KMI dat code geel afroept. Her en der in het land zijn parken gesloten. Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 voor niet-dringende interventies geactiveerd.

De volgende uren voorspelt het KMI wisselend bewolkt weer met rukwinden tot 60 kilometer per uur. Langs de grens met Frankrijk kan het zwaarbewolkt worden met regen en buien. Daar kunnen de rukwinden 70 kilometer per uur halen.

Komende nacht verwacht het KMI vooral in het westen van het land regen en buien die mogelijk met onweer gepaard kunnen gaan. De minima liggen tussen de 8 en de 12 graden. De zuidenwind steekt nog een tandje bij en wordt vrij krachtig. De rukwinden kunnen 80 tot 90 kilometer per uur halen. Lokaal kan dat nog iets meer zijn.

Morgen blijft het lange tijd winderig en wordt het wisselend bewolkt met in de voormiddag vooral in het westen buien. In de namiddag vallen vooral in het binnenland enkele buien. De maxima liggen tussen de 14 en de 19 graden. Ook dan kunnen rukwinden 80 tot 90 kilometer per uur halen. In de late namiddag en 's avonds wordt het rustiger.

Bekijk hier het recentste weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Wat betekenen de verschillende codes?

Er worden geen significante problemen verwacht ten gevolge van wind.

Er wordt veel wind verwacht waarbij plaatselijke overlast of schade mogelijk is en het verkeer enige hinder kan ondervinden. Wees waakzaam.

Er wordt zeer veel wind verwacht waarbij (belangrijke) schade of overlast op grotere schaal mogelijk is en het verkeer ernstige hinder kan ondervinden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op.

Er worden extreem hoge windsnelheden en rukwinden verwacht, waarbij zeer grote schade of overlast mogelijk is en het verkeer zeer ernstige hinder kan ondervinden. Onderneem actie om uzelf, anderen en indien mogelijk uw bezittingen in veiligheid te brengen en en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid strikt op.

Meest gelezen