Lesbisch koppel in elkaar geslagen in Londen, nadat het had geweigerd om te kussen

In het Verenigd Koninkrijk zijn twee lesbische vrouwen in elkaar geslagen door een groep jonge mannen, omdat ze weigerden elkaar te kussen. Het koppel moest voor verzorging naar het ziekenhuis. 

Het incident vond plaats op een nachtbus in Londen. Een groep jonge mannen, tussen 15 en 18, begonnen de twee jonge vrouwen te beledigen en beschimpen. Ze werden gedwongen elkaar te kussen, maar toen ze zich verweerden, werden ze in elkaar geslagen en bestolen. Daarna zetten de mannen het op een lopen.

"Ze omsingelden ons op de bus en begonnen meteen heel agressief te doen", vertelt een van de mishandelde vrouwen. "Ze riepen dingen over seksstandjes en hoe we elkaar moesten kussen, zodat ze konden toekijken. Ze begonnen met muntjes te gooien en voor ik het wist, lag mijn vriendin in het gangpad en begonnen ze haar te slaan. Ik schoot ter hulp en dan kreeg ook ik slaag."

Niemand zou ooit moeten verbergen wie ze zijn of van wie ze houden
Brits premier Theresa May

De aanval, die een week geleden plaatsvond, lokt heel wat reacties uit in het Verenigd Koninkrijk. Ook waarnemend premier Theresa May heeft gereageerd: "Dit is een degoutante aanval. Niemand zou ooit moeten verbergen wie ze zijn of van wie ze houden. We moeten blijven samenwerken om geweld tegen holebi's uit te roeien."

Vier jongeren zijn gearresteerd voor de aanval. Verschillende camerabeelden worden nog onderzocht om meer daders te vatten. Het aantal geweldplegingen tegen holebi's en transgenders is in het Verenigd Koninkrijk de laatste jaren gestegen, maar volgens de politie is dat vooral omdat slachtoffers zich vaker melden. Het koppel heeft het ziekenhuis ondertussen verlaten. 

Een van de vrouwen zette een foto van kort na het voorval op Facebook:

Meest gelezen