"Met mijn vader kan je echt nergens komen!"

Het was alvast een van de grappigste momenten tijdens de ontmoeting van de Amerikaanse president Trump en zijn echtgenote afgelopen woensdag in Portsmouth met een aantal oorlogsveteranen uit de Tweede Wereldoorlog. Thomas Cuthbert kon het immers niet laten om even ondeugend uit de hoek te komen, toen hij Melania een hand mocht geven. "Ze is leuk, niet? Mocht u er niet zijn en indien ik 20 jaar jonger was…", reageerde de 93-jarige man tegenover Trump. De beelden van "het flirterige gedrag" van Cuthbert gingen daarna de wereld rond.

Donald Trump kon de opmerking van Cuthbert alvast smaken en reageerde al lachend met: "Je zou het wel aankunnen, daar ben ik zeker van."

Op nieuwswebsite Daily Mail reageerde Cuthberts dochter Carole, nadat de beelden viraal gegaan waren: "Ik heb daarna tegen de president gezegd: "Ik kan echt nergens met hem naartoe gaan!" Hij moest er even om lachen."

"Ik had mijn vader nochtans op voorhand gewaarschuwd, dat hij zich moest gedragen. Hij toont wel altijd respect, maar kan er tegelijkertijd iets ongecontroleerds uitflappen. Hij zit dan ook altijd grapjes te maken. Zo is hij nu eenmaal. Je weet nooit zeker wat hij nu weer gaat doen. Ik probeer hem alvast steeds duidelijk te maken dat hij zich moet gedragen. "Wees voorzichtig met wat je zegt", was mijn raad."

"Hij mocht ook de Queen niet aanraken. Toch denk ik dat hij haar een klein duwtje gegeven heeft."

"Hij is niet altijd zo flirterig geweest. Mijn moeder was de liefde van zijn leven. Toen ze 25 jaar geleden stierf, beloofde hij dat hij nooit opnieuw zou trouwen. Er zijn wel wat vrouwen geweest die in hem geïnteresseerd waren, maar dat was nooit wederzijds."

Meest gelezen