Stokoude kreeft Wesley (90) is overleden in Blankenberge

De Canadese kreeft Wesley heeft zijn scharen definitief laten hangen in Sea Life Blankenberge. Wesley was bij benadering 90 jaar oud. Hij was nog maar drie weken geleden geschonken door een restauranteigenaar.

Wesley had een uitzonderlijk gewicht, hij woog bijna negen kilo. "Te groot om te koken", zei Piet Devriendt, eigenaar van De Oesterput in Blankenberge, die de kreeft schonk aan Sea Life. "Ik heb hem toen geschonken omdat ik wou dat hij een mooier leven ging hebben dan bij mij."

Door ouderdom of stress

Het was de bedoeling dat Wesley nog heel lang ging leven, de dood kwam onverwacht. "We weten niet of hij van ouderdom is gestorven of van de stress door het verhuizen, of misschien zelfs door eenzaamheid", zegt Devriendt.

Meest gelezen