Videospeler inladen...

Voor het eerst sinds hij zijn transitie bekendmaakte op het festivalpodium: hoe klinkt Sam Bettens nu?

Voor het eerst sinds hij zijn transitie bekendmaakte, heeft Sam Bettens op een festivalpodium gestaan. K's Choice was vanavond te zien op het podium van Gladiolen, een festival in Olen. Wij vroegen hem wat er de afgelopen weken allemaal veranderd is.

Zo'n drie weken geleden maakte Sarah Bettens van de rockgroep K's Choice bekend dat ze voortaan door het leven gaat als Sam Bettens en dat hij was gestart met een hormonenbehandeling. Vanavond was het de vuurdoop voor Sam Bettens als frontman van zijn band. Wij wilden vooraf weten wat er nu allemaal veranderd is in de afgelopen weken.

Meteen horen we dat zijn stem nog altijd hetzelfde klinkt. "Ik vraag me af hoe mijn stem zal klinken. Ik hoop dat ik kan blijven zingen tijdens mijn transitie. Ik werk nu wel voor het eerst samen met een stemcoach. Op het einde van de zomer zullen we meer weten, maar waar het eindigt, is voor iedereen een verrassing."

Toen het nieuws van zijn transitie bekend werd, besloot hij eerst de Belgische media niet te volgen vanuit zijn woonplaats in de VS, maar toen zag hij hoe positief iedereen reageerde. "Dan heb ik het allemaal op mij laten afkomen. Ik wilde het allemaal lezen, want het was zo overweldigend positief."

Nieuwe plaat

Er komt zeker een nieuwe K's Choice-plaat, maar hoe die gaat klinken, hangt af van hoe de stem van Sam Bettens evolueert. "Onze stemmen gaan anders bij elkaar passen. Mijn stemkleur gaat de richting aangeven van wat we gaan doen, maar dat is dus nog even afwachten."

"Voor een ander project heb ik wel al veel zang opgenomen en we spelen wel met het idee om dat als tweede stem te gebruiken. We willen er dus wel creatief mee omspringen en leuke dingen doen."

Bettens voelt zich naar eigen zeggen fantastisch met hoe de laatste weken verlopen zijn. "Alles voelt heel juist aan, al is het wel nog raar als mensen mij Sam noemen, zeker als mijn moeder het zegt. En als de kinderen daddy zeggen, is dat ook een beetje raar, maar tegelijk klopt het helemaal."

Bekijk hier de reportage in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen