Siegfried Bracke (N-VA) stapt uit de gemeenteraad van Gent en stopt met politiek

Voormalig Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) verlaat de Gentse gemeenteraad. Dat heeft hij in een tweet laten weten. Bracke verloor bij de jongste verkiezingen zijn zetel in de Kamer. Met zijn verdwijnen uit de gemeenteraad komt er een einde aan zijn politieke carrière. 

Met de laconieke mededeling "Kleine dienstmededeling: ik verlaat de Gentse gemeenteraad", kondigt Bracke aan dat hij ook uit de actieve gemeentepolitiek verdwijnt. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober was hij nog voor een tweede ambtstermijn verkozen. In zijn tweet wenst hij de stad Gent het allerbeste toe.  Bracke is 66, hij was vijf jaar voorzitter van de Kamer. 

In een reactie bedankt N-VA-voorzitter Bart De Wever Bracke voor zijn jarenlange inzet voor de partij. "Ik heb al die jaren graag en veel met hem samengewerkt", zegt De Wever. "Zijn eruditie en intelligentie zijn iets dat ik voortaan zal moeten missen, net als zijn messcherpe analyses. Analyses die vaak zowel pijnlijk als correct waren. Ik wens Siegfried het allerbeste en ik hoop dat ik in de toekomst nog steeds een beroep zal kunnen doen op zijn inzichten."

Meest gelezen