Vandaal zaagt bomen om in Eeklo en vlucht

In Eeklo zijn zes bomen beschadigd of omgezaagd door een vandaal met een kettingzaag. De politie kon hem op heterdaad betrappen, maar de man kon wegvluchten met de fiets. De dader is nog altijd niet gevonden, alle tips zijn welkom.

In Eeklo is de politie op zoek naar een vandaal die er 's nachts bomen te lijf gaat met een kettingzaag. Het begon in de nacht van woensdag op donderdag toen er bij de politie een melding binnen liep. "Iemand zou een boom aan het omzagen zijn aan het Krugercomplex in het centrum van Eeklo. We zijn meteen uitgerukt maar van de dader was geen spoor meer, wel van een omgezaagde boom. Iets later kregen we een nieuwe oproep. De man zou aan het werk zijn in de Molenstraat. Ook daar was de vogel al gaan vliegen toen we ter plaatse kwamen. We zijn dan verder blijven patrouilleren heel de nacht en rond vier uur merkten we de man op, opnieuw aan het Krugercomplex. Hij was er in de weer maar merkte ons snel op en kon wegvluchten met de fiets. We hebben de achtervolging ingezet maar de man sloeg een straat in waar er wegenwerken zijn waardoor de combi niet verder kon rijden", vertelt Marino Longeville van de politie. 

"Manspersoon met fiets en kleine kettingzaag"

De man was blijkbaar niet aan zijn proefstuk toe, in totaal werden al zes bomen in Eeklo toegetakeld of omgezaagd. De politie vraagt inwoners om hulp om de dader te vatten: "Wie 's avonds of 's nachts in Eeklo iets vreemds opmerkt, zoals een fietser met een kettingzaag bij zich, moet dat natuurlijk meteen melden. We hebben intussen ook aan winkeluitbaters die camera's hebben, gevraagd om hun beelden te bekijken om de dader te kunnen identificeren", zegt Longeville.  

Geen motief

Wat de man bezielde is onduidelijk. "We hebben geen vermoeden. Ik heb onze meldingen en tussenkomsten van de voorbije dagen nog eens bekeken en er is nergens een link te leggen. We tasten volledig in het duister. We hebben geen enkel idee waarom iemand 's nachts bomen zou gaan omzagen." 

 

Foto boom twee

kasto80

Meest gelezen