Vandalen richtten ravage aan in kasteel van Houthulst

Het statige pand in de Eugène De Grootelaan in Houthulst kreeg de voorbije weken verschillende keren vandalen over de vloer. Enkele tieners gooiden met bijlen in de muren, gooiden ruiten in en vernielden schilderijen. De politie is een onderzoek gestart.

Het kasteel De Groote uit 1848 is eigendom van een Britse familie. De eigenaar, die er niet permanent verblijft, keek lelijk op toen hij er onlangs terugkwam na een verblijf in Engeland. De achterdeur stond open en binnen was het een echte ravage.

Grootschalig vandalisme

De vandalen hadden bijlen in de muren gegooid, vernielden schilderijen en gooiden ook de ruiten in. Omdat er enkel schade is binnenin het gebouw, bleven de vandalenstreken al die tijd onopgemerkt voor voorbijgangers. "Zwaar vandalisme", zegt de politie.

Twee minderjarigen opgepakt

De schade zou waarschijnlijk oplopen tot tienduizenden euro's. Intussen zijn ook al twee verdachten opgepakt. Het zijn minderjarigen die in het kasteel waren op het moment dat de kasteelheer thuiskwam. De jongeren hebben toegegeven dat ze al verschillende weken afspreken in het afgelegen kasteel. De politie is een onderzoek gestart.

Meest gelezen