AFP or licensors

Drie redders op zee omgekomen bij storm in Frankrijk, president Macron verleent hen het "Légion d'Honneur"

Vannacht zijn drie mensen omgekomen toen hun vaartuig kapseisde voor de kust van Sables-d'Olonne in het westen van Frankrijk en dat in een hevige storm. De drie waren samen met enkele collega-redders uitgevaren om een visser in nood bij te staan. Ze krijgen postuum de hoogste onderscheiding van president Macron. 

President Emmanuel Macron heeft zijn beslissing aangekondigd in een tweet. "Deze mannen zijn helden, ik heb beslist hen postuum te benoemen tot ridders in de nationale orde van het Legioen van Eer". 

De drie mannen waren samen met vier collega's uitgevaren uit Sables-d'Olonne aan de Atlantische kust met de bedoeling om een visser in nood te redden. Hun schip is in de hevige storm van vannacht gekapseisd en op de rotsen geslingerd. Vier redders konden levend uit zee gehaald worden, maar voor drie collega's kwam alle hulp te laat. Over de visser zelf is niets bekend. 

De dood van de drie redders heeft tot een schok, maar tegelijk ook tot discussie geleid in Frankrijk. Er is kritiek op vissers die toch uitvaren en alle waarschuwingen voor stormen negeren en zo het leven van anderen in gevaar brengen. 

Meest gelezen