Vijf adolescenten aangehouden na aanval tegen lesbisch paar op nachtbus in Londen

De politie van Londen heeft een vijfde jongere opgepakt in verband met de aanval op een bus tegen twee lesbische vrouwen einde mei. Zaterdagochtend werd een 16-jarige jongen opgepakt, die net als de vier adolescenten van 15 tot 18 jaar die vrijdag werden opgepakt, verdacht wordt van het toebrengen van zware slagen en verwondingen en van diefstal.

Het homofoob geweld tegen twee vrouwen op een nachtbus in Londen blijft de gemoederen beroeren in het Verenigd Koninkrijk. De twee vrouwen werden in de nacht van 29 op 30 mei aangevallen door een groep, omdat ze elkaar niet wilden zoenen. Ook werd hun tas en gsm gestolen. De vrouwen uit de VS en Uruguay moesten naar het ziekenhuis voor verzorging.

Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door een van de vrouwen door een foto op Facebook te plaatsen van zichzelf en haar vriendin met een bebloed gezicht. Verschillende Britse politici, onder anderen Theresa May en de burgemeester van Londen Sadiq Khan hebben de gewelddaad al veroordeeld.

De Britse politie meldt dat er intussen al vijf verdachten zijn opgepakt. Het gaat om jonge adolescenten tussen de 15 en 18 jaar.

Volgens de Britse politie is het aantal homofobe aanvallen in de Britse hoofdstad de afgelopen jaren sterk toegenomen. Terwijl er nog 1.488 gevallen werden geregistreerd in 2014, waren dat er vorig jaar al 2.308.

Meest gelezen