©CPU - Stijn Verbruggen

Lieven Van Gils zag Fleetwood Mac op Werchter Boutique met 45.000 anderen: "Tomeloze inzet en klassevolle nummers"

Werchter Boutique heeft 45.000 bezoekers ontvangen in het Festivalpark in Rotselaar. Het eendaagse muziekfestival had als headliner de Brits-Amerikaanse groep Fleetwood Mac. Eerder op de dag stonden onder anderen Snow Patrol, Triggerfinger en The Pretenders op het podium.

Duizend late beslissers en 44.000 muziekliefhebbers die een ticket in voorverkoop hadden gekocht waren naar het Festivalpark in Rotselaar gereisd om Werchter Boutique bij te wonen. Ter vergelijking: in 2018 lokte het openingsfestival in Werchter 60.000 bezoekers.

Het eendaagse muziekfestival had Fleetwood Mac bovenaan op de affiche staan. De band begon rond 21.30 uur aan een concert dat omstreeks middernacht afsloot. De Britse band Snow Patrol zorgde voor een eerste kippenvelmoment op Werchter Boutique met een pakkende versie van de hit "Chasing cars". "Geniet van Fleetwood Mac", zei frontman Gary Lightbody bij het aanzetten van het slotnummer "Just say yes".

©CPU - Stijn Verbruggen

Een "fijn feestje" met Fleetwood Mac

Presentator Lieven Van Gils was een van de festivalgangers die speciaal voor Fleetwood Mac op de weide stond. "Een fijn feestje van een legendarische band", omschrijft Van Gils de avond op Radio 1. Hij zag ook een publiek van werkelijk álle leeftijden. "En die jonge meisjes zongen álles mee", hartverwarmend vindt hij. 

Over het optreden was Van Gils - die Fleetwood Mac voor de eerste keer live zag - best enthousiast. "Het was misschien niet altijd even toonvast. Het was soms zelfs meer willen dan kunnen, maar dat vergeef je hen. Dat wordt gecompenseerd met tonnen talent en een tomeloze inzet, én met de klasse van de nummers."

Het was soms zelfs meer willen dan kunnen, maar dat wordt gecompenseerd

Lieven Van Gils over Fleetwood Mac

Volgens Van Gils zijn op die twee uur tijd bijna alle klassiekers de revue gepasseerd. "We zijn niets tekortgekomen." De presentator miste persoonlijk wel "Tusk", "Songbird" en "Sara", net als Lindsey Buckingham die uit de band is.

"Maar Neil Finn en Mike Campbell voegen écht wel iets toe. Bij Finn voel je dat hij een van de drijvende krachten is naast de onvermoeibare drummer Mick Fleetwood. Bij Christine McVie is de stem wat aangetast door de tijd en John McVie had last van de koude en ging op het podium een fleece halen. Vergeet niet dat dat zeventigers zijn!" 

Beluister hier het gesprek met Lieven Van Gils in "De ochtend": 

©CPU - Stijn Verbruggen

Triggerfinger kiest Henny Vrienten

Het optreden van Triggerfinger werd gekleurd door drie speciale gasten op het jubileumconcert van de band. Het trio uit Lier vierde zijn twintigste verjaardag met Fenne Kuppens van Whispering Sons, Selah Sue en Henny Vrienten van Doe Maar. Vrienten zong mee tijdens de cover van "Eén nacht alleen".

Novastar en Arsenal openden de festiviteiten op Werchter Boutique. Daarna mocht de Britse band The Pretenders zijn ding doen op de weide.

Telecomoperator Proximus had in de namiddag een netwerkprobleem moeten verhelpen op de festivalweide. Omstreeks 15 uur lag het mobiele netwerk zo goed als volledig plat. Om 19 uur waren alle problemen verholpen. De technische diensten van Proximus onderzoeken de oorzaken van de storingen.

Enkele foto's op een rij:
Snow Patrol

©CPU - Stijn Verbruggen

Triggerfinger

©CPU - Stijn Verbruggen

The Pretenders

©CPU - Stijn Verbruggen

Meest gelezen