Videospeler inladen...

Belgisch notarissenplatform boomt: 2.200 woningen online verkocht sinds september

Biddit, het online platform dat Belgische notarissen gebruiken om woningen te verkopen, heeft al meer dan 2.200 woningen verkocht sinds de lancering in september vorig jaar. Met ongeveer 6.000 geregistreerde bieders en 35 biedingen per pand is het platform in volle groei. 

Biddit boomt. Het online-verkoopplatform voor woningen wordt sinds zijn oprichting op 1 september door meer dan de helft van de Belgische notarissen gebruikt. "Het is een enorm succes", zegt notaris Carol Bohyn. "We zien veel - vooral jonge - bieders zich registreren. Voor hen is dit een zeer makkelijke tool."

Transparant en confidentieel

Sinds de lancering van het platform zijn er al meer dan 2.200 panden verkocht. "Dat is 66 procent meer dan 2 maanden geleden", gaat Bohyn verder. De notaris schrijft het succes van Biddit toe aan twee redenen. "Enerzijds is het een zeer transparant platform, elke bieder weet hoeveel er wanneer geboden is. Anderzijds is het erg confidentieel: de identiteit van de koper en -verkoper blijft geheim. De prijs bepaalt dus wie de koper wordt."

Het grote verschil is dat de biedingen bindend zijn. Als de verkoper een bod aanvaardt, is de verkoop gesloten

Carol Bohyn, notaris

De manier van kopen en verkopen heeft heel wat gelijkenissen met traditionele online veiligen. Toch zijn er enkele verschillen, zegt Bohyn. "Het essentiële verschil is dat de biedingen bindend zijn. Als de verkoper een bod aanvaardt, dan is de koop gesloten." De veiling van een pand duurt steeds 8 dagen. "Er komt ook geen compromis aan te pas. De koper heeft binnen de 6 weken betaald en de sleutels ontvangen."

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen