"Game of thrones"-mysterie van de koffiebeker opgelost: "luie" Kit Harrington krijgt de schuld

Het mysterie van de koffiebeker, die in de opnames van de populaire HBO-serie "Game of thrones" verzeild was geraakt, lijkt opgelost. Althans, dat zegt Sophie Turner, gekend als het personage "Sansa Stark". Ze geeft co-hoofdrolspeler Kit Harrington, die de rol van "Jon Snow" vertolkte, de schuld. "Kit is lui. Ik denk dat hij het was", zei ze in "The tonight show".

Sophie Turner, onder de "Game of thrones"-fans bekend als "Sansa Stark" en tevens de echtgenote van Amerikaanse muziekster Joe Jonas, is er zeker van. "Het was Kit, het was 100 procent zeker Kit." De koffiebeker ging de hele wereld rond en haalde al snel de internationale pers. De verontwaardiging was dan ook groot toen de beker gespot werd tijdens een van de afleveringen, die elk 15 miljoen hebben gekost om te verwezelijken.

De beker stond op de plaats waar de stoel van Kit Harrington stond. Het was 100 procent zeker Kit

Sophie Turner, "Sansa Stark"

"Ik hoor het verhaal bijna elke dag. Het is leuk om te zien dat de koffiebeker meer publiciteit in de media heeft gekregen dan het hele laatste seizoen", zei Turner in "The tonight show", de Amerikaanse talkshow die gepresenteerd wordt door Jimmy Fallon. "De beker stond op tafel waar de stoel Kit Harrington stond. Eerst stak ik de schuld op Emilia (Clarke, die de rol van "Daenerys Targaryen vertolkte, red.), maar ik denk niet dat zij dat zou doen."

Turner werd in de eerste plaats zelf verdacht als schuldige voor de blunder. Tijdens de aflevering staat zij namelijk voor de koffiebeker. "Kit heeft de beker daar gezet en heeft zich daarna verplaatst. Maar ik was het echt niet."

Nadat de aflevering een eerste keer werd uitgezonden, hebben de makers van de reeks de beker uit de aflevering gemonteerd.

Meest gelezen