AP 2018

127 nieuwe schademeldingen na nieuwe aardbeving in Groningen in Nederland

In de Nederlandse stad Groningen is vanmorgen opnieuw een aardbeving gemeten. Dat meldt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch instituut. De aardbeving had een kracht van 2.5. De bevingen in en rond Groningen worden veroorzaakt door de gaswinning in het gebied.

Het is de tweede keer op amper een maand tijd dat Groningen is getroffen door een aardbeving. Vorige maand was de beving in het Groningse Westerwijtwerd nog sterker, toen werd er 3.4 gemeten. Enkele bewoners van het gebied meldden dat ze de beving duidelijk konden voelen. 

Na de aardbeving van 2.5 van vanochtend zijn er 127 schademeldingen binnengekomen bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG).

Het is geen toeval dat aardbevingen vooral in Groningen voorkomen. De bevingen worden veroorzaakt door de gaswinning in het gebied. Ze hebben al heel wat schade aan huizen en gebouwen aangericht. Daarom heeft de Nederlandse overheid beslist om de gaswinning in dat gebied af te bouwen.

Meest gelezen