Na Gruagaichean ligt in de buurt van de Ben Nevis( archieffoto), de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk

Vrouw gestorven na blikseminslag in de Schotse Highlands

In de Schotse Highlands is zaterdag een vrouw om het leven gekomen nadat ze geraakt is door een blikseminslag. De 55-jarige vrouw was met zes anderen aan het wandelen op de duizend meter hoge berg Na Gruagaichean, in de buurt van Ben Nevis, toen de bliksem insloeg.

Een Schotse vrouw is omgekomen, nadat ze is getroffen door een blikseminslag tijdens een wandeltocht op de berg Na Gruagaichean. Een tweede slachtoffer dat door de bliksem werd geraakt, is ondertussen stabiel.

Het slachtoffer was met zes andere wandelaars op stap in de Schotse Highlands. Na de blikseminslag in de buurt van Ben Nevis, werden de zeven wandelaars met een reddingshelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De 55-jarige vrouw overleed in het ziekenhuis in Fort William.

Volgens een ooggetuige was de blikseminslag zo krachtig, dat hij een krater sloeg in de grond, aldus de krant The Scottish Sun. De weersvoorspellingen voor zaterdag hadden geen melding gemaakt van onweer, enkel van grijs weer met veel kans op regen. Een inwoner uit de regio liet echter weten dat het weer in de bergen enorm snel kan omslaan.

Meest gelezen