Binnenkort eenmalige mis in Notre-Dame Parijs, plein voor kathedraal gaat weldra weer open

In het weekend van 15 en 16 juni zal een mis in besloten kring plaatsvinden in de Notre-Dame in Parijs, de eerste sinds de kathedraal 2 maanden geleden uitbrandde. Dat melden Franse media. Het plein voor de kathedraal gaat binnenkort weer deels open.

Twee maanden nadat een brand het dak van de Notre-Dame in Parijs grotendeels heeft verwoest, zal opnieuw een eucharistieviering plaatsvinden in de middeleeuwse kathedraal in het hart van de Franse hoofdstad. Dat melden Franse media op gezag van Patrick Chauvet, de rector van de kathedraal.

De mis zal plaatsvinden in het weekend van 15 en 16 juni. Een precieze datum is nog niet bekend. De plechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden, slechts een handvol priesters zal die bijwonen. Normaal kunnen zowat 9.000 gelovigen de kathedraal binnen.

Alle aanwezigen zullen een veiligheidshelm moeten dragen, ook al zal de mis plaatsvinden in een kleine kapel op het einde van de kathedraal die niet door het vuur is aangetast. Het gaat om een eenmalige viering.

Het gemeentehuis van het 4e arrondissement van Parijs maakt intussen bekend dat het plein voor de Notre-Dame binnenkort opnieuw deels opengaat voor het brede publiek. Sinds de brand was het afgesloten, onder meer omdat reinigingswerken nodig waren. Mogelijk mogen toeristen het plein eind deze week alweer op.

Meest gelezen