Videospeler inladen...

Helikopter crasht op wolkenkrabber in New York, "piloot omgekomen, geen andere inzittenden en brand onder controle"

In Manhattan in New York is een helikopter gecrasht op een kantoorgebouw. Daarbij is de piloot om het leven gekomen. De oorzaak van de crash is nog niet bekend. Vermoedelijk probeerde de helikopter een noodlanding te maken.

De helikopter stortte neer op het dak van een 54 verdiepingen tellend kantoorgebouw in Seventh Avenue in Manhattan, niet ver van Times Square. Daarop ontstond een brand. De hulpdiensten rukten massaal uit.

Enkele verdiepingen van de wolkenkrabber werden geëvacueerd, in het gebouw is niemand gewond geraakt. De piloot van de helikopter is wel om het leven gekomen, meldt de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA Hij was ook de enige inzittende van het toestel.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeval is. Volgens gouverneur Andrew Cuomo gaat het allicht om een ongeluk of een mislukte noodlanding na technische problemen met de helikopter. Op het moment van het ongeval regende het in New York. De wolken hingen zo laag dat de toppen van de wolkenkrabbers niet te zien waren.

Op onderstaande amateurbeelden is wel te zien hoe grillig het toestel vloog:

Videospeler inladen...

De Amerikaanse president Donald Trump is meteen na de crash gebriefd door de veiligheidsdiensten. Op Twitter bedankt de president de hulpdiensten voor hun snelle interventie.

Bekijk hieronder beelden van de evacuatie, ooggetuige: "Het leek wel 9/11"

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen