Videospeler inladen...

Brandweer krijgt 150 oproepen in regio Sint-Truiden na onweer, ook elders in ons land wateroverlast

In de regio Sint-Truiden heeft de brandweer ongeveer 150 oproepen gekregen nadat hevige onweersbuien gisterenavond wateroverlast en modderstromen hadden veroorzaakt. Ook op verschillende andere plaatsen in ons land - en in Nederland - hield het onweer lelijk huis. 

Op verschillende plaatsen in ons land heeft opnieuw stevig geonweerd. In Huldenberg, Vlaams-Brabant, stonden enkele straten blank. In Limburg ontwikkelde het onweer zich tot een supercel, het zwaarste type van onweer dat kan voorkomen. In de vooravond veroorzaakte het onweer wateroverlast en modderstromen in onder meer Sint-Truiden. Volgens burgemeester Veerle Heeren (CD&V) viel er over sommige delen van Sint-Truiden een zee van water uit de lucht. Op sommige plaatsen steeg het water tot een hoogte van enkele tientallen centimeters, veel huizen, kelders en stallen stonden onder water. In de regio kreeg de brandweer ongeveer 150 oproepen binnen.

Ook in Nederland ging het er hevig aan toe. Op de laatste dag van Pinkpop, in Landgraaf, werden de festivalgangers even helemaal uitgeregend. 

Lees verder onder de afbeeldingen:

En de volgende dagen?

Deze ochtend is het meestal droog met vrij veel hoge wolkenvelden. De bewolking neemt geleidelijk toe vanuit het zuidoosten en we verwachten enkele buien, mogelijk met een donderslag. De maxima schommelen tussen 14 graden op de Hoge Venen en plaatselijk 18 graden in Vlaanderen. De wind is zwak veranderlijk, later matig aan de kust uit het noorden. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag wordt het tijdelijk droger, alvorens het opnieuw wisselvallig wordt vanuit het zuidoosten met buien en kans op enkele donderslagen. De minima schommelen rond 10 graden bij een zwakke veranderlijke wind.

Woensdag is het meestal zwaarbewolkt met regen en buien die van zuidwest naar noordoost door het land trekken. Plaatselijk is er ook kans op onweer. In de namiddag komen er meer opklaringen, maar de kans op buien blijft bestaan. De maxima schommelen tussen 16 en 20 graden. De wind is zwak veranderlijk en wordt in de namiddag matig uit zuidwest.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal", gisteren:     

Videospeler inladen...

Ook Pinkpop houdt het niet droog, bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen