Videospeler inladen...

Maak kennis met Sahle-Work Zewde, vrouw en president van Ethiopië

Naast de groei in economie en landbouw maakt Ethiopië ook een opmerkelijke politieke transformatie door. Dat mag onder anderen de nieuwe premier Abiy Ahmed op zijn conto schrijven. Maar het land heeft ook als enige in Afrika een vrouwelijk staatshoofd. Onze reporter Stijn Vercruysse had een gesprek met haar.

Premier Abiy Ahmed is nu ruim één jaar aan de macht. Hij wil meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ethiopië is één van de enige landen ter wereld dat evenveel mannelijke als vrouwelijke ministers telt, en het is het enige land in Afrika met een vrouwelijk staatshoofd.

Ethiopië is goed op weg om de genderkloof definitief te dichten.

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen