Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Pakistaanse ex-president Asif Ali Zardari opgepakt wegens corruptie

De voormalige Pakistaanse president Asif Ali Zardari is maandag opgepakt in de hoofdstad Islamabad. Hij wordt ervan verdacht grote sommen geld te hebben verduisterd en te hebben witgewassen in het buitenland. De arrestatie komt er nadat een verzoek om in vrijheid gesteld te worden, werd verworpen.

De voormalige Pakistaanse president Asif Ali Zardari is in Islamabad opgepakt op verdenking van corruptie. Zardari is de weduwnaar van ex-premier Benazi Bhutto. Hij was president van Pakistan tussen 2008 en 2013. Samen met zijn zoon leidt Zardari de Pakistaanse Volkspartij.

De verdachtmakingen van corruptie hangen al langer boven het hoofd van Zardari. Hij heeft de spottende bijnaam "Mister 10 percent" vanwege de betalingen die hij incasseerde voor overheidscontracten, en zat al elf jaar achter de tralies.

De Pakistaanse economie verkeert in een crisis momenteel. De bevolking maakt zich zorgen over de versnellende inflatie en de herhaaldelijke devaluaties van de roepie.

Vorig jaar werd oud-premier Nawaz Sharif al veroordeeld tot zeven jaar cel wegens corruptie. Hij zit momenteel in de cel.

Meest gelezen