BELGA

Slachtoffers legionella-uitbraak dienen samen klacht in

Alle slachtoffers van de legionella-uitbraak in de Gentse kanaalzone rond Evergem gaan samen een klacht indienen bij het parket. Dat meldt VTM Nieuws en het bericht is bevestigd aan onze redactie. Met de klacht willen de slachtoffers sneller informatie krijgen over het onderzoek. 

De legionella-bacterie eiste de voorbije weken twee dodelijke en 32 slachtoffers waarvan enkelen opgenomen werden in het ziekenhuis. Na onderzoek blijkt dat het karton-en papier bedrijf Stora Enso de bron is van de legionella-epidemie. 

We hopen een mogelijke schadevergoeding te krijgen, alsook meer informatie over het onderzoek

Slachtoffer legionella-uitbraak

Alle gekende slachtoffers van de legionella uitbraak gaan nu tegen Stora Enso een klacht indienen. "We nemen een gemeenschappelijke advocaat die voor ons samen zal pleiten", zegt een van de slachtoffers. "Op deze manier hopen we een mogelijke schadevergoeding te krijgen, alsook meer informatie over het onderzoek."

De slachtoffers komen woensdagavond samen om de verder details af te spreken. Ook de advocaat zal aanwezig zijn. 

Meest gelezen