Videospeler inladen...

Songfestivalwinnaar Duncan op Pinkpop: "Dat is zoiets vets en ik sta hier gewoon"

Nog geen maand geleden won Duncan Laurence voor Nederland het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv met het liefdesliedje "Arcade" en vandaag treedt hij op in Nederland op het festival Pinkpop. "Dat is zoiets vets en ik sta hier gewoon", vertelt Duncan aan onze reporter Kevin Major. "Dit is zeker een droom die uitkomt."

Duncan vindt het een statement van Pinkpop-organisator Jan Smeets om een popartiest op zijn festival te programmeren. In 2017 deed Smeets dat met het Amerikaanse tieneridool Justin Bieber.

Achteraf klonk het dat Bieber misschien niet zo'n gelukkige keuze was geweest en dat hij eerder thuishoorde op het Songfestival. En kijk, nu zet Pinkpop de echte winnaar van het Songfestival op zijn affiche.

"Ik denk dat er een omslag is gemaakt naar Pink-pop in de plaats van Pink-festival", zegt Duncan Laurence daarover.

Hier in Nederland stond iedereen te springen bij die uitslag. Het was alsof ze naar het WK aan het kijken waren. 

Ondertussen kan Duncan zijn overwinning op het Songfestival nog altijd niet goed bevatten.

"Hier in Nederland stond iedereen te springen bij die uitslag. Het was alsof ze naar het WK aan het kijken waren. Dat was zo bizar als je je dan realiseert: wacht ze waren naar mij aan het kijken."

De overwinning in Tel Aviv opent ontzettend veel deuren voor Duncan Laurence. "Heel veel nieuwe mogelijkheden en kansen om een publiek te bereiken. Daar droomde ik van en daarom deed ik mee aan het Songfestival."

In de zomer gaat Duncan op enkele festivals spelen, de studio in om liedjes op te nemen en om nieuwe nummers te schrijven. Na de zomer komt er wellicht een single en daarna de Europese en Nederlandse tour.

Het concert in de Trix in Antwerpen op 30 november is uitverkocht. "Maar ik doe heel hard mijn best om er nog een concert in te gooien in België", zegt Duncan.

Bekijk hieronder het volledige interview met Duncan Laurence:

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het Journaalverslag van de laatste dag Pinkpop, met onder anderen Duncan Laurence:

Videospeler inladen...

Meest gelezen