Videospeler inladen...

Zelzate houdt wereldkampioenschap "sjakossen smijten"

Zelzate heeft het eerste wereldkampioenschap "sjakossen smijten" georganiseerd. Het ging om een ludieke actie om de gemeente in een positief daglicht te stellen. Het was ook een hommage aan Eddy Wally die naast zingen ook handtassen verkocht op markten.

In Zelzate heeft op deze pinkstermaandag een wereldkampioenschap "sjakossen smijten" plaatsgevonden. De wedstrijd was georganiseerd door het burgerinitiatief Zelzate Geweldig, dat de gemeente op een positieve manier in de schijnwerpers wil zetten.

Het idee was ook een hulde aan Eddy Wally die in 2016 overleed. Naast zijn zangcarrière was hij beroemd als handtassenverkoper. Het opzet van het kampioenschap was om de handtassen zo ver mogelijk te gooien. Het record bij de mannen kwam uiteindelijk op 26,7 meter, bij de vrouwen kon de winnares haar handtas 22 meter ver werpen.

Grote opkomst

Er waren veel mensen geïnteresseerd in het unieke WK, volgens de politie waren er zo'n 500 bezoekers aanwezig. "Dat is fantastisch, dat er zo veel mensen zijn. Met het geld dat we hebben ingezameld, willen we een nieuw evenement organiseren dat de Zelzatenaars samen brengt", zegt comedian en organisator Joost Van Hyfte.

De keuze voor pinkstermaandag is ook niet willekeurig: "Maandag is marktdag bij ons, en dan denken we meteen aan de bekendste marktkramer van onze gemeente: Eddy Wally. Het is dan ook geen verrassing dat we aan handtassen denken!" zegt Van Hyfte. 

"Eddy is mijn nummer 1"

Voor vele inwoners stond Eddy Wally op de eerste plaats. Zijn dochter Marina Wally kan dat enkel beamen: "Mijn papa stond voor veel mensen op de eerste plaats. Maar voor mij is hij mijn nummer 1. Het doet me plezier om zijn positiviteit hier opnieuw te zien, het is geweldig!"

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen