AFP or licensors

2-jarige jongen die 4 dagen vastzat in put in India is overleden

In India is de tweejarige jongen overleden die al vier dagen vastzat in een put in de deelstaat Punjab. Zijn lichaam werd afgelopen nacht bovengehaald, maar alle hulp kwam te laat.

Fatehvir Singh viel donderdag in een put met een diepte van 33 meter en een diameter van slechts 23 centimeter. De put was door zijn familie gegraven om hun akkers te irrigeren, maar was sinds 1991 niet meer in gebruik. De jongen viel erin toen hij aan het spelen was.

Een lokale politicus verklaarde vanmorgen dat "het kind niet meer in leven is". De hulpdiensten zijn er vanmorgen in geslaagd hem omstreeks 5 uur lokale tijd (1.30 uur onze tijd) opnieuw boven te halen, maar alle hulp kwam dus te laat.

Buurtbewoners zijn kwaad op de lokale autoriteiten omdat de reddingsoperatie te traag op gang zou zijn gekomen, wegens een gebrek aan technische ondersteuning. Er worden in Punjab nu wel maatregelen beloofd om open putten zoals die waar de kleine Fatehvir in terechtkwam, beter te beveiligen.

Meest gelezen