Videospeler inladen...

Handelsoorlog tussen China en de VS duurt voort, maar dat vinden niet alle bedrijven erg

De handelsoorlog tussen China en de VS duurt voort. De Amerikaanse producenten moeten de onderdelen die ingevoerd worden vanuit China duurder betalen. Toch zijn heel wat bedrijfsleiders bereid om die meerkosten te betalen, zolang er maar arbeidsplaatsen terugkeren naar de VS. Ook Brian Sodowsky, leider van een bedrijf dat barbecuestellen produceert, steunt de Amerikaanse president Donald Trump zijn beleid.

Lazy Man, een fabrikant van grill- en barbecuestellen gevestigd in de staat New Jersey maakt zijn toestellen in de VS. Toch zijn een aantal onderdelen zoals de knoppen en de thermostaat van Chinese makelij. Door de importheffingen zijn vooral de kosten op staal en aluminium uit China naar boven gegaan.

De Amerikaanse producenten hebben hun prijzen daarom ook verhoogd. Maar een aantal ondernemers, onder wie Brian Sodowsky vindt dat niet erg. “De laatste 30 jaar hebben ze onze industrie vernietigd. We kunnen dat niet laten doorgaan, anders blijft er niets meer over”, vindt Sodowsky. “Ook de klanten moeten meer betalen”, maar dat kunnen ze volgens de bedrijfsleider wel aan.

“Als ik een grill verkoop van 3000 dollar en de Chinezen brengen dan een gril op de markt van 300 dollar. Hoe kan ik daar tegen concurreren?"

De laatste 30 jaar hebben ze onze industrie vernietigd. We kunnen dat niet laten doorgaan, anders blijft er niets meer over

Bedrijfsleider Brian Sodowsky

Door de heffingen zijn de toestellen fors duurder, maar dat stoort deze ondernemer niet. Sodowsky vindt het beleid dan ook uitstekend. Volgens hem brengt het opnieuw werk naar de VS. “Als mensen hun baan blijven verliezen, kunnen ze op termijn ook niets meer kopen. We moeten het werk hier houden”, aldus Sodowsky. 

Meest gelezen