palmerphoto

Australisch boothuis is zó populair op Instagram dat overheid toilet van 250.000 euro gaat installeren

De Australische overheid gaat een toilet installeren vlak bij een blauw boothuisje in Perth. Niet voor de eigenaars van de hut, maar wel voor de duizenden Instagramtoeristen die er passeren. Het boothuisje is namelijk waanzinning populair op de sociaalnetwerksite. Kostprijs van het toilet: 250.000 euro.

Het boothuis, of Crawley Edge Boatshed zoals het bekendstaat, staat er al sinds de jaren 30, maar het verscheen pas echt op de radar van kiekjesjagers toen de eigenaars het in 2003 renoveerden en fel blauw schilderden. Met de doorbraak van de sociaalnetwerksite Instagram was het hek helemaal van de dam. Elk weekend is het er aanschuiven om een foto te kunnen nemen. 

(Lees verder onder de Instagrampost)

De felblauwe hut op een blauwe achtergrond van de Zwanenrivier in de Australische stad Perth levert blijkbaar het gedroomde canvas voor selfies, trouwfoto's of de originelere vakantiefoto. De ene al geslaagder dan de andere.

(Lees verder onder de Instagramposts)

Het succes van de Instagramattractie is niet zonder gevolg. Zo klaagt het dichtstbij gelegen restaurant steen en been over de aanhoudende stroom wc-gangers. De overheid grijpt nu in. Er komt een toilet vlak bij het boothuisje en niet zomaar een wc. Het sanitair zal op zonne-energie werken en maar liefst 250.000 euro kosten.

De familie die eigenaar is van de beroemde hut ziet het wellicht graag gebeuren. De eigenaars zijn bijzonder fier op de status van hun blauwe bezit. Ze kochten het in de jaren 40 voor een symbolische 3 euro. Begin 2000 dreigde het huisje te worden afgebroken, omdat het in te slechte staat was, maar het resultaat van de opknapbeurt is ondertussen dagelijks op duizenden Instagramfeeds te zien.

In 2017 werd er zelfs een korte documentaire gemaakt over de beroemde blauwe hut:

Meest gelezen